Serotonine

☆ SEROTONINE ☆

Tijdens mijn studie psychologie heb ik geleerd dat serotonine (het gelukshormoon) aangemaakt wordt in de hersenen. Dat wanneer dit niet voldoende gebeurd, het slapeloosheid, depressie en zelfs angstaanvallen tot gevolg kan hebben.

Tijdens mijn eigen onderzoek naar mijn depressie en hoe ik dit zou kunnen genezen, ben ik er achter gekomen dat 95% van de serotonine aanmaak gebeurd in je darmen, en niet in je hersenen! Er werd gesuggereerd dat sommige mensen gewoon niet genoeg aanmaakten (wat uiteraard nog steeds het geval kan zijn in sommige gevallen) en dat het vertragen van de opname in de hersenen de enige optie was om een depressie tegen te gaan.

Microben in de darmen producerende grootste deel van de serotonine.

Nu vallen er een hele hoop stukjes op hun plek. Ik kamp namelijk al heel lang met allerlei darmproblemen. Ik heb dan ook besloten om de anti-depressiva te laten voor wat het is. En nu echt aan de slag te gaan met mijn darmen.

Daarom vind ik een holistische aanpak van problemen nu ook zo belangrijk. Alles staat met elkaar in verbinding. Je kan je niet alleen focussen op 1 klein onderdeel waar het probleem zich uit, het hoeft namelijk niet daar te zijn ontstaan.

De darmen zijn het tweede brein in ons lichaam. Ze reageren op elke maaltijd die jij eet. Jouw dieet is dan ook een grote factor in het veranderen van de chemie in jouw hersenen.

Heel eerlijk, speelt genetica een kleinere rol in jouw gezondheid, dan wat ons verteld wordt (“oh maar dat zit in de familie, daar kun jij niks aan doen.”). Je darmen helen zou de eerste stap moeten zijn naar het helen van veel psychische klachten. Het zou in ieder geval een hele grote rol moeten spelen in de behandeling er van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.