Over Rowena

"Ik zie steeds meer (hoog)gevoelige kinderen geboren worden. Ik zie ook dat de huidige maatschappij niet ingericht is voor deze kinderen en zij onterecht labeltjes opgeplakt krijgen.

Onze wereld heeft deze kinderen en hun talenten juist heel hard nodig. Zij kunnen ons leren waar het écht om gaat, namelijk voelen. 

Ik voel dat ik deze kinderen, en hun (bonus) ouders, kan helpen bewust te worden van hun talenten. Om te leren te leven vanuit verbinding met jezelf en je gevoel. 

Met jouw 'orenda' maken we deze wereld een stukje mooier."

 
 
Hi!
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Mijn naam is Rowena (1987). Ik woon samen met mijn vriend en dochter in Hoogvliet, onder Rotterdam, en ben de trotse eigenaresse van Orenda Teachings.
Ik ben kindercoach, met een grote affiniteit voor hooggevoelige kinderen (met een sterke wil) en hun (bonus)ouders. Daarnaast coach ik ook ouders met uiteenlopende opvoedvragen en kinderen/jongeren die graag willen leren hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven in een wereld vol prikkels en verwachtingen.

Hooggevoelig

Zelf ben ik ook een echt hooggevoelig “meisje”. Ik kan ontzettend genieten van kleine dingen en de natuur, vooral het water trekt mij heel erg. Ik voel emoties intens, niet alleen die van mijzelf maar ook van anderen om mij heen. Al zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door het gedrag en de ontwikkeling van mensen. Ik vind het wonderbaarlijk dat 2 kinderen in exact hetzelfde gezin op kunnen groeien en toch 2 totaal verschillende personen kunnen worden. Ik bewonder de eigenheid in ieder mens, de kracht die mensen hebben om hun eigen leven te beïnvloeden en daarmee ook de wereld om hen heen. Dit is ook de kracht die mij gebracht heeft waar ik nu ben. De indianen noemen het “orenda“.

Middelbare school

Op de middelbare school zijn er veel mensen geweest die niet in mijn kunnen geloofden. Ik had een droom om psychologie te studeren aan de universiteit. Maar omdat ik deze mensen geloofde, had ik het uit mijn hoofd gezet. Ik was er toch niet slim genoeg voor.

Droom volgen

In 2012, na veel ‘soul searching‘ en een opleiding Eventmanagement, toch gegaan voor mijn droom; kinderen en ouders helpen als psycholoog. Maar hoe meer ik er mee bezig was hoe minder plezier ik haalde uit dat vak. Ik wilde niet in hokjes en stoornissen denken, maar in mogelijkheden. Ik wilde alle tijd hebben voor mijn cliënten en werken op mijn manier. De kinderen van begin tot eind begeleiden en echt beschikbaar zijn voor ze. Dus ik ging opzoek naar een vak wat daar bij paste.

Kindercoach

In 2017 is de Magie van Kindercoaching op mijn pad gekomen, en wat een prachtig vak is dat van een kindercoach!
Sinds juli 2018 ben ik dan ook mijn eigen praktijk gestart, waarin ik kinderen en ouders begeleid weer verbinding te maken met hun eigen “orenda”. Als klein meisje heb ik me vaak “anders” gevoeld. Nu zet ik mijn gevoeligheid in als kracht en help ik kinderen, jongeren en (bonus)ouders om hetzelfde te doen.
Rowena Bagman
Orenda Teachings Logo

Leven vanuit verbinding