Mindset

☆ MINDSET ☆

Tijdens het zelfhelende proces is je mindset het belangrijkste. Jouw gedachten kunnen ervoor zorgen dat je op exact dezelfde plek blijft, of ze kunnen je helpen een nieuwe realiteit te creëren. De verschuiving van een slachtoffer mindset naar een helende mindset is eng, want er is niemand meer die je de schuld kan geven van jouw situatie. Excuses bestaan niet meer. Je verplicht jezelf om bewust aanwezig te zijn.

Wanneer je dat doet komen er dingen naar boven die je voorheen weggestopt hebt met afleiding en excuses. Dit is ongemakkelijk en soms zelfs ronduit angstaanjagend. Al jouw beren op je pad, waar je zo hard je best voor hebt gedaan om ze te negeren, komen tegelijk tevoorschijn.

Controle hebben over je gedachten en echt meester zijn van jouw eigen mindset, gaat niet zozeer om het kalmeren van de angstaanjagende gedachten. Het gaat om het creëren van ruimte, zodat je kan zien wat je al die tijd hebt vermeden. Van een afstand kunnen observeren en analyseren, voordat je gaat reageren.

Wanneer je je echt toewijdt aan het helingsproces, is alles wat je meemaakt een les. Een mogelijke kans om jezelf beter te leren kennen en om te groeien. Je leert de waarde van een persoonlijke keuze (hoe jij wil zijn in elke situatie), boven de illusie van controle die je ervaart wanneer je alles angstvallig blijft vermijden.

Wat is jullie gedachte hierover?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.