Holistisch coachen

☆ BEWUST BESLUIT ☆

Een aantal weken geleden heb ik het bewuste besluit genomen om mezelf te helen.

Ik ben nu al een half jaar bezig met therapie en heb al langere tijd het gevoel dat mijn psycholoog en ik een soort plafond hebben bereikt.

De laatste sessies is hij alleen aan het bevestigen wat ik zeg, praat mee met mijn verhaal en komt soms met zijn eigen verhalen over zijn zoon.. Ik heb hierdoor het gevoel gekregen dat hij mij niet meer verder kan helpen en ging opzoek naar iemand die mij wel dieper kan laten nadenken en samen met mij naar onvervulde behoeftes achter bepaald gedrag wil kijken. Iemand die met praktische acties komt.

Echter heb ik de juiste persoon (nog) niet gevonden.

Twee maanden geleden heb ik dan ook besloten het zelf te gaan doen. Mijn eigen onderzoek te starten en mijn eigen psychologische kennis te gebruiken en te verbreden.

Dit heeft mij in de afgelopen weken al zoveel meer gebracht dan de afgelopen maanden met de psycholoog!

Ik heb een beter begrip van en vooral voor mijzelf. Ik was/ben kei- en keihard voor mezelf. Ik begrijp beter waar het vandaan komt en hoe ik het gedrag kan herkennen. Ik weet nu hoe ik kan beginnen met mezelf te helen.

Het begint allemaal met bewustwording. Bewust worden van oude patronen en oude verhalen die je jezelf keer op keer verteld. Wanneer komen deze omhoog, wat roept die gedachten en emoties op?

Dan begint het lastige werk: je oude “programma’s” gaan herschrijven.

Verandering is niet makkelijk en zal veel discipline en liefdevolle aandacht vergen, maar het is niet onmogelijk.

Mocht je het interessant vinden om hier meer over te weten, hoe ik dit doe en wat dit voor jou (en je kinderen) kan betekenen, laat het mij weten in een reactie.

*disclaimer: dit is vanuit mijn eigen ervaring, mening en gemis binnen de reguliere GGZ geschreven. Dit hoeft voor jou niet het geval te zijn met de reguliere GGZ en dat is prima. Iedereen kiest voor wat werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.