Heel jezelf, heel je kind – Kinderen leren van wat ze zien, niet van wat ze horen.

Ik ben een groot voorstander van bewust ouderschap om deze reden: kinderen doen wat ze zijn voor gedaan, niet wat ze wordt verteld. Kinderen leren relatiedynamiek, zelfzorg, omgang met geld, de relatie die ze hebben met hun lichaam en grenzen aangeven en respecteren, van wat ze voorgeleefd wordt.

Deze zin werd mijn mantra, en de reden van het beginnen van mijn praktijk: ‘heel jezelf, heel je kind.’

Ik gun ieder kind een ouder die zichzelf durft aan te kijke. Die zichzelf wil helen om zo hun kind te helpen. Het pad van zelfontwikkeling samen mijn zijn kind wil bewandelen.
Op deze manier creëren we volwassenen die zelfredzaam, zelfverzekerd en emotioneel volwassen zijn. In plaats van onzekere, gekwetste volwassenen, met fragiele ego’s. Zonder onszelf opnieuw te opvoeden, herhalen we onbewust dezelfde cyclus.

Een moeder die wakker wordt en haar eigen onderbewustzijn onder ogen komt, wordt zich bewust van haar patronen, gedachten en gedragingen. Dit is het grootste geschenk dat ze haar kind kan geven. Door haar emotionele wonden te helen, vergeeft ze haar eigen moeder en beëindigt ze de cyclus van generatietrauma. Een man die hetzelfde doet, hoeft zijn dochter niet verbaal te leren wie ze moet ‘kiezen’ als haar partner. Hij is haar levende voorbeeld. Haar interne kompas. Ze zal zich aangetrokken voelen tot dezelfde eigenschappen in een partner.

Kinderen die opgevoed worden door bewuste ouders hebben niet het voorbeeld van volwassenen die zichzelf verraden. Ze krijgen voorgeleefd hoe ze ‘nee’ kunnen zeggen, luisteren naar hun eigen behoeftes. Ze staan in verbinding met hun intuïtie en daarom voelen ze zich zeker in wie ze zijn als mens.

Het is niet wat je zegt, het is wat je doet.

Ouders, weet dit: je deed wat je kon met je bewustzijnsniveau op dat moment. Ik ben dankbaar voor alle oude patronen en overtuigingen die ik heb meegekregen. Ik zou deze visie niet vol overtuiging kunnen delen met jullie, als ik niet zelf heb gevoeld hoe diep de oude patronen in mij geworteld zaten. Vind een doel in al je ervaringen.
Vergeef jezelf.

We veranderen deze wereld door het innerlijke werk te doen. Door de moed te hebben om de duisternis en pijn in te gaan, waar de meeste mensen hun hele leven lang zichzelf van afleiden.

Totdat we dit innerlijke werk gaan doen, zijn we louter afspiegelingen van de pijn en angst die we ons hele leven hebben gedragen. De wereld om ons heen blijft dan een dagelijks gevecht. Net zoals het is in onze gedachten en ons hart.

Heling is voor iedereen mogelijk. Op elk moment en op elke leeftijd.

Voel jij dat je iets te helen hebt, uit liefde voor jezelf én je kind?
Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help jullie graag, zet jij de eerste stap?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.